Mesec september je tradicionalno mesec povezovanja enajstih primorskih živilskih podjetij in zadrug na kulinaričnem dogodku »Po primorsko« v centru Ljubljane. Dogodek tradicionalno poteka 15. septembra na dan vrnitve Primorske k matični domovini. Letos je žal zaradi slabega vremena zaenkrat odpovedan.

Kmetijska zadruga Tolmin z Alpijo in Mlekarno Planika sodeluje v neformalnem združenju, kajti povezovanje ni samo dogodek, je izmenjava informacij in medsebojna pomoč v dobro celotne skupnosti in je promocija delovanja in izdelkov primorske živilske industrije.

Na letošnjem srečanju je Nikolaj Maver, direktor KZ Tolmin povedal: »Kmetijska in živilska proizvodnja je edino na Primorskem ostala v glavnem v slovenskih rokah. Izvor in poreklo mleka, mesa, vin, zelenjave in sadja, dodatkov izdelkom, so bili vedno osnovni pogoj za pravičen odnos do potrošnika. S ponosom lahko izdelujemo in predstavljamo najboljše izdelke iz najboljših, na primorskih kmetijah pridelanih surovin. Naši cilji so že dolgo znani: pridelati in prodati, kar zagotavlja kratka veriga, več dodane vrednosti in korektne odnose v vsej verigi, od kmeta do potrošnika.«

V Alpiji se s ponosom predstavljamo kot primorski živilski obrat, katerega najpomembnejša vrednota je tradicija in ustvarjanje izdelkov na osnovi starih receptov, po klasičnih metodah in z veliko vloženega truda.

 

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in
Leave a reply