Kmetijska zadrug Tolmin z izdelki Alpija tradicionalno sodeluje na prireditvi Po Primorsko, ki je v letu 2021 že šestič zapored potekala v Ljubljani na Dan priključitve Primorske k matični domovini, to je 15. septembra. S skupnim nastopom, z brezplačnimi degustacijami in z možnostjo nakupa izdelkov ter družabnim programom, primorska podjetja in zadruge na dogodku prikazujejo pestrost in bogastvo širše primorske regije, s čimer prispevajo k promociji primorske kulinarike in lokalne hrane. Ob dogodku poteka glasbeni program, pravi pečat in vzdušje pa mu dajejo obiskovalci, ki so vsako leto vse številčnejši.

Kmetijska zadruga Tolmin na prireditvi sodeluje z izdelki Alpija. Veseli nas, da Alpija, blagovna znamka Kmetijske zadruge Tolmin, postaja vse bolj uveljavljena in prepoznavna. Zanimanje za izdelke Alpija je na prireditvi vedno veliko. V letošnjem letu je na dogodku Po primorsko sodelovalo 11 primorskih živilskih podjetij in zadrug. Med podjetji iz Posočja še Mlekarna Planika, ki je v lasti Kmetijske zadruge Tolmin.

V Alpiji sledimo več stoletni tradiciji izdelovanja mesnin v Posočju. Upoštevamo stare recepte, tudi naše salame zorijo tako, kot so od vedno nastajale na domačijah v Posočju. V zadovoljstvo nam je, da v Alpiji lahko našo pokrajino, naše delo in naše dobrote predstavljamo po primorsko, to je z gostoljubnostjo in obenem po domače, v sproščenem vzdušju, z veliko dobre volje in kot vedno – z odlično lokalno hrano. Nasmehi na obrazih obiskovalcev nam to vsako leto potrjujejo.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste letos prireditev v Ljubljani obiskali. Ostale vabimo, da se nam pridružite prihodnje leto, tradicionalno 15. septembra. Dobrodošli!

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in
Leave a reply