Na Pogačarjevem trgu v Ljubljani se je 20. septembra 2023 odvijal že osmič zapored dogodek »Po primorsko«, ki je pritegnil številne obiskovalce s svojo pestro vinsko-kulinarično ponudbo in glasbenim vzdušjem.

Prireditev je nastala v sodelovanju primorskih živilskih podjetij in zadrug, ob podpori GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, in se odvija v času, ko obeležujemo Dan vrnitve Primorske k matični domovini. Letošnjega dogodka se je udeležilo 9 uglednih podjetij in zadrug: Mlinotest d.d. iz Ajdovščine, Mlekarna Planika d.o.o. Kobarid, Pivka perutninarstvo d.d., Delamaris d.o.o., Kras d.o.o. iz Sežane, Vinakras z.o.o., Sežana, Klet Brda, z.o.o. Dobrovo, naša Kmetijska zadruga Tolmin, z.o.o., Tolmin, skupaj s salamerijo Alpija, ter Kmetijsko gozdarska zadruga Idrija, z.o.o.

Na dogodku so obiskovalci lahko uživali v raznolikem naboru dobrot, vključno z mesnimi jedmi in mesninami, mlečnimi izdelki, ribjimi jedmi, testeninami, zelenjavo, sadjem ter primorskimi vini, ki s svojo sončno noto odražajo dušo Primorske.

Prireditev so s svojimi govori pozdravili ugledni gostje, medtem ko so za glasbeno in zabavno popestritev poskrbeli Pihalni orkester Marezige in glasbena skupina Ne joči pevec, ki so obiskovalce navdušili s svojimi izjemnimi nastopi.

Hvala vsem, ki ste se nam pridružili na tem čudovitem dogodku in pomagali obeležiti bogato kulinarično dediščino Primorske!

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in
Leave a reply